Underbart god pasta och pizza utan gluten

Äntligen har det blivit dags att presentera en efterlängtad nyhet – nu kan även du som äter glutenfritt njuta av dina favoriträtter på Vapiano.

– Allt fler människor idag äter glutenfritt och tvingas ofta inte bara välja bort mycket god mat, utan också sänka sina krav när det gäller smakupplevelsen. Med våra glutenfria produkter vill vi ha en pasta och pizza som representerar Vapianos krav på kvalitet och som smakar gott – oavsett om man är glutenintolerant eller ej, säger Charlotte Shingler, Communications & Marketing Manager Vapiano.

–  Våra gäster har länge efterlyst ett glutenfritt pasta- och pizzaalternativ och vi vill verkligen möta denna efterfråga. Efter mycket hårt arbete med att ta fram recept, produkttester och försök att skapa säkra rutiner för att tillverka våra egna hemmagjorda glutenfria produkter, har vi kommit fram till att det i dagsläget är en för stor utmaning att nå de höga krav på säkerhet som produktionen av glutenfria produkter fordrar. Därför har vi valt att samarbeta med två av de ledande experterna på glutenfri mat. Produkterna vi valt är av högsta kvalitet och är producerade i en garanterat glutenfri miljö, säger Kristin Lagerström, Category & Purchasing Manager Vapiano.

– Pastan har liknande egenskaper som pasta baserat på semolinamjöl med rätt konsistens och smakar som pasta från Vapiano ska smaka – god och al dente! Pizzan är stor, tunn och med härlig smak. Vi har testat produkterna under en period på Vapiano Kungsbron och fått ett fantastiskt gensvar från våra gäster. Vi är väldigt glada och stolta över att nu kunna erbjuda ett glutenfritt alternativ på samtliga av våra restauranger – då tillgänglighet är en av våra hörnstenar, fortsätter Kristin Lagerström.

Tillvalet glutenfri pasta eller pizzabotten finns att beställa på samtliga Vapiano i Sverige från och med 2 juni 2016. Mer information om de glutenfria produkterna hittar du i Färskhetens ABC på Vapianos hemsida under ”G” för glutenfritt.