Friggs lanserar glutenfritt knäcke med superfrön

Nu lanserar Friggs ett gott, tunt och krispigt knäcke med superfrön. Först ut är smakerna Chia & Vallmofrö samt Sesam & Linfrö. Båda innehåller hela 28 procent superfrö som framhäver den goda smaken. Friggs knäcke med superfrö passar till såväl frukost som mellanmål, liksom även till kvällsteet eller ostbrickan. Hittas i hyllan för knäckebröd i butiker över hela landet från vecka tio 2016.

Friggs är sedan länge väl etablerat inom teer, majs- och riskakor, nyttiga mellanmål, juice samt kosttillskott. Med Friggs knäcke breddas sortimentet med en helt ny produktkategori. Det glutenfria knäckebrödet, som kommer i två smaker, har en kort och fin ingredienslista, är tunna och krispiga med superfröer.

Vi är vana att se knäckebröd som är strösslade med frön ovanpå. Vi har istället valt att baka in fröna i knäcket så håller de sig bättre och smakar godare”, säger Rebecca Lundgren, varumärkeschef Friggs.

Friggs knäcke med superfrö är bakat på bovetemjöl och majsmjöl vilket gör det glutenfritt. Både Chia & Vallmofrö och Sesam & Linfrö innehåller dessutom solrosfrön som adderar ytterligare näringsämnen.

Om superfrön
Chiafrö – Rik på omega-3 och fiber samt innehåller protein. Chiafrön innehåller även mineralerna magnesium, järn, kalium och zink.

Vallmofrö – Har använts i flera tusen år som krydda och innehåller protein och har en mild, nötig smak.

Sesamfrö – Innehåller bland annat fleromättade fetter som omega-6. Innehåller protein samt kalcium och magnesium.

Linfrö – Växer i kapslar på linväxten från vilken fröna skördas efter ett år. Linfrö är rikt på omega-3 och fiber samt innehåller protein och mineraler.

Solrosfrö – Innehåller protein, fleromättat fett och vitamin E. Solrosfrön innehåller även bl.a. folat och järn.

Pris:
Friggs knäcke med superfrö finns i butik med full distribution från vecka tio 2016. Pris cirka 25,90 kronor.