Almondy lanserar sin mest efterfrågade nyhet någonsin – en laktosfri tårta!

Aldrig tidigare har tårtbageriet Almondy från Göteborg fått så många förfrågningar som just om en laktosfri tårta. Äntligen har det blivit dags att presentera en efterlängtad laktosfri nyhet – Lactose free Creamy Chocolate cake med lättrostad mandel.

Efterfrågan på laktosfria produkter fortsätter att öka. Att Almondys tårtor är glutenfria attraherar en allt bredare målgrupp, men hittills  har det saknats en tårta i frysdisken för de som undviker laktos. Nu är väntan över.

 – Vi får flera gånger i veckan mail från konsumenter som efterfrågar tårtor som är laktosfria och vi har  länge arbetat för att få fram ett riktigt gott laktosfritt alternativ. Målsättningen har varit att den ska vara minst lika god som våra övriga tårtor, och till och med kunna utmana de allra mest populära smakerna, säger Cecilia Lyche, Brand Manager på Almondy.

Nyheten Lactose free Creamy Chocolate cake är en krämig och god laktosfri tårta gjord på mandelbotten, med lager av len chokladkräm, täckt med choklad och toppad med lättrostad mandel. En mycket lyckad smakkombination, som är populär i många produktkategorier.

 – Den stora efterfrågan gör att det är extra roligt att lansera denna nyhet, säger Cecilia. Tårtan är dock inte enbart för de som undviker laktos. Med sin krämighet och goda chokladsmak har den en bred smakprofil och den lättrostade mandeln på toppen ger en härlig munkänsla, som ytterligare förhöljer smakupplevelsen.

Almondy Lactose free Creamy Chocolate cake finns i butik från vecka 7 och kostar cirka 49 kronor. Tårtan finns i frysdisken på bland annat ICA, Hemköp och Willys. En tårta räcker till ca 8 bitar, den tinar snabbt, är glutenfri (precis som alla tårtor i Almondys sortiment) och dessutom laktosfri.