Glutenfria Pannkakor
Ingredienser:
Pannkakor med mandel och bovete.
Ca 7 st
- 3 ägg
- 4 1/2 dl havremjölk eller annan vegetabilisk mjölk
- 1 tsk fiberhusk
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl mandelmjöl
- Kokosolja eller annan olja till stekning
Gör såhär:
Rör ihop ägg, mjölk och fiberhusk, låt svälla ett par minuter och vispa i mjöl och salt till en klumpfri smet. Stek tunna pannkakor på båda sidor med lite olja i stekpannan mellan varje. Ha hög värme på den första, sänk sedan något. Servera gärna med sylt, se recept nedan.
Sylt
2–4 portioner
Tina 2 dl frysta bär i 2 msk vatten på spisen (undvik gärna för hög värme för att på så vis bevara alla nyttiga ämnen). Rör ner 3 tsk chiafrön och 2 tsk agavesirap. Mosa eller mixa om så önskas (använd med fördel en potatismosare) och låt stå några minuter.
Receptet kommer från boken Bakut-bortom vete, mjölk och vanligt socker!
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd