Glutenfria durrafrallor
Ingredienser:
- 1 dl linfrö
- 5 dl durramjöl
- 1/2 dl nyponmjöl
- 2 msk psylliumfröskal
- 1 tsk salt
- 1-2 tsk brödkryddor
- 50 gr jäst (jag använder alltid torrjäst)
- 1/2 dl olja eller kokosolja
- 1/2 dl mörk sirap
- 2 dl kokande vatten
- 3-4 dl kallt vatten
Gör såhär:
Börja med att hälla det kokande vattnet över linfröna och låt dem stå och svälla en stund.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke.
I linfröna häller du sedan olja, sirap och resten av vattnet.
Blanda allt ordentligt en stund.
Låt jäsa i bunken ca 20 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Klicka ut bröden med en stor slev på bakplåtspapper och grädda i ca 15-20 minuter.
Receptet kommer från Wakandas kitchen!
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd