Glutenfria durrafrallor

Ingredienser:

  • 1 dl linfrö
  • 5 dl durramjöl
  • 1/2 dl nyponmjöl
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk brödkryddor
  • 50 gr jäst (jag använder alltid torrjäst)
  • 1/2 dl olja eller kokosolja
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 2 dl kokande vatten
  • 3-4 dl kallt vatten

Gör såhär:

Börja med att hälla det kokande vattnet över linfröna och låt dem stå och svälla en stund.

Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke.

I linfröna häller du sedan olja, sirap och resten av vattnet.

Blanda allt ordentligt en stund.

Låt jäsa i bunken ca 20 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

Klicka ut bröden med en stor slev på bakplåtspapper och grädda i ca 15-20 minuter.

Receptet kommer från Wakandas kitchen!