Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
Ingredienser:
- 1 dl strösocker
- 2 dl rismjöl
- ½ dl potatismjöl
- 2 msk psylliumfröskal
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma
- en nypa salt
- 50 g smält smör
- 3 st ägg
- 3 dl filmjölk
Mandelmassa
- 4 dl ICAs mandelmjöl
- 1 dl strösocker
- 2-4 msk vatten
Garnering
- vispgrädde
- florsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 230° och sätt in en tom plåt nederst. Blanda alla torra ingredienser först, tillsätt sedan det smälta smöret, äggen och filmjölken.
Blanda degen väl och klicka ut den i stora, smorda muffinsformar på en plåt. Sätt in dem i ugnen och skvätt en matsked vatten på den tomma heta plåten och stäng luckan fort. Öppna inte ugnen förrän bullarna fått fin färg, 15–20 minuter.
Låt dem kallna väl, helst över natten under plastfolie. Ta ut bullen ur formen om så önskas och skär av toppen. För att få plats med fyllningen kan man gröpa ur bullen med en tesked.
Blanda ihop mandelmassan.
Gröp ur inkråmet ut bullarna och blanda med mandelmassan. Fyll bullarna. Vispa grädde och spritsa eller klicka ut grädden på bullarna och toppa med locken. Pudra med florsocker och servera. Semlorna blir små men naggande goda!
Receptet på semlorna kommer från Oscar Målevik!
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd