Glutenfri Musli
Ingredienser:
- 4 dl glutenfria Havregryn eller boveteflingor (eller både och)
- 1 dl sesamfrön
- 1-2 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 3 dl grovt hackade nötter (tex mandel, hasselnötter, paranötter, pistasch)
- 1/2 dl kokos
- Ett par matskedar kanel – valfritt
- 1 dl vatten
- 1 dl flytande honung eller lönnsirap
- 1/2 dl rapsolja eller kokosolja
Gör så här:
Blanda samman alla torra ingredienser i en långpanna.
Blanda ihop vatten, honung, och olja och häll över blandningen och blanda väl.
Rosta i ugnen på ca 175-200 grader. Ställ en timer och rör om väl var 7-10:e minut.
Håll ett öga på ugnen, då det lätt bränns. Rosta tills allt fått fin färg, ca 30 minuter tillsammans.
Låt svalna ordentligt i pannan innan du häller upp det på burk.
Självklart kan du hoppa över att tillsätta vatten, honung och olja om du inte vill ha detta, men den mängd jag skriver här kommer inte att göra den särskilt söt, men allt får en krispig och härlig smak.
Receptet kommer från Wakandas kitchen!
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd