Glutenfri Lax – och spenatpaj
Lax- och spenatpaj är en klassisk kombination som alltid är enkel och god – till lunch, middag eller på buffébordet.
Ingredienser:
pajdeg:
- 100 g majsmjöl
- 100 g majsstärkelse/maizena
- 1 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk salt
- 100 g smör
- 1 ägg
- 1 msk kallt vatten
äggstanning:
- 280 g mjölk (ca 3 dl)
- 6 ägg
- 1 tsk salt
fyllning:
- 60 g bladspenat
- 250 g laxfilé
Gör pajdegen enligt anvisningarna och förgrädda den.
Vispa samman mjölk, ägg och salt till äggstanningen.
Hacka spenaten grovt.
Skiva laxen i centimetertjocka skivor.
Klä botten av pajskalet med laxskivorna och strö över den hackade spenaten.
Häll äggstanningen över fyllningen.
Grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter, eller tills äggstanningen är fast.
Tips!
Du kan lägga till dina egna smaksättningar om du vill, till exempel citronzest, färsk dill, basilika eller kanske en bit chèvre i kylen som du vill använda upp. I paj passar det mesta!
Receptet kommer från boken Laga nytt!
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd