Glutenfri glömd Maräng

Ingredienser: 

  • 5 äggvitor
  • 1/2 tsk pressad citronsaft
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor

Ganering:

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl färska bär

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt med elvisp.

Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa på högsta hastighet till en fast smet 3-4 minuter.

Rör ihop bakpulver och vaniljsocker ock sikta ner detta i smeten. Vänd om.

Smörj en form med löstagbar kant med kokos. Bred ut smeten jämnt i formen.

Ställ formen i nedre delen av ugnen. Stäng luckan och slå av värmen helt. Lå stå i ca. 6 timmar utan att öppna ugnsluckan.

Ta ut kakan och ta ur den ur formen. Toppa med grädde och bär.