Glutenfri Citronkaka

Ingredienser:

  • 175 grader
  • 3 ägg
  • 
1 msk kokossocker + 1 msk till topping
  • 1 dl honung
  • 1 dl sojayoghurt
  • Rivet skal från 3 citroner
  • 1/2 dl rapsolja
  • 
1 rågad dl rismjöl
  • 1 rågad dl sojamjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk sesamfrön
  • Olja samt sesamfrön till formen

Gör såhär:

Vispa ägg, honung och 1 msk kokossocker till en ljus smet. Rör i yoghurt, citronskal och olja.

Blanda mjöl och bakpulver separat och rör ner i smeten.

Häll smeten i smord och ströad form. Toppa med sesamfrön och resterande kokossocker.

Grädda i 175 grader i 20–30 minuter. Håll koll på kakan så att den inte står inne för länge, då 
blir den torr.

Riv gärna över lite extra citronskal på kakan innan den serveras.

Receptet kommer från kokboken Bakut-bortom vete, mjölk och vanligt socker!