Glutenfria pepparkakor

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl vattenPepparkakor. Bild till recept från boken Bakut. Foto© Kristin Lidell.
  • 
4 dl kokossocker
  • 3 dl kokosolja
  • 1 dl agavesirap
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 
1 msk nejlika
  • 
6 dl mandelmjöl
  • 6 dl rismjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk bikarbonat

Ingredienser:

Koka upp vatten och kokossocker, 
rör tills sockret löst sig. Blanda i olja, agavesirap och kryddor. Låt svalna ordentligt.

Tillsätt mjölet blandat med fiberhusk och bikarbonat.

Låt stå i kylen över natten (det går att kavla ut direkt men det blir inte lika fina former). Kavla sedan ut med lite rismjöl och ett bakplåtspapper både under och ovanpå degen. Dra bort pappret emellanåt för att se att degen inte fastnar.

Tryck ut pepparkakor
 med formar och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda 5–6 minuter i 225 grader. Se till att det inte bränner.

Lägg över på galler och låt svalna.

Receptet kommer från bakboken Bakut-bortom vete, mjölk och vanligt socker!