Glutenfri Citronkaka
Ingredienser:
- 175 grader
- 3 ägg
- 1 msk kokossocker + 1 msk till topping
- 1 dl honung
- 1 dl sojayoghurt
- Rivet skal från 3 citroner
- 1/2 dl rapsolja
- 1 rågad dl rismjöl
- 1 rågad dl sojamjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk sesamfrön
- Olja samt sesamfrön till formen
Gör såhär:
Vispa ägg, honung och 1 msk kokossocker till en ljus smet. Rör i yoghurt, citronskal och olja.
Blanda mjöl och bakpulver separat och rör ner i smeten.
Häll smeten i smord och ströad form. Toppa med sesamfrön och resterande kokossocker.
Grädda i 175 grader i 20–30 minuter. Håll koll på kakan så att den inte står inne för länge, då blir den torr.
Riv gärna över lite extra citronskal på kakan innan den serveras.
Receptet kommer från kokboken Bakut-bortom vete, mjölk och vanligt socker!
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd