Glutenfri Päronmoussetårta

Ingredienser:

Till bottnen behöver du:

  • 2 dl mandel
  • ca 15 dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära.

Päronmousse:

  • 3 mogna päron
  • 2-3 msk agavesirap
  • 1/2 dl yoghurt
  • 1 krm vaniljpulver

Gör såhär:

Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills du får en fingrynig massa.

Tryck ut massan i en rund springform med löstagbar kant med en slickepott. Ställ i frysen.

Skala och skär päronen i skivor och lägg på ett fat. Ringla över sirapen. Täck med plast och ställ i frysen ca 1 timme tills de är helt frysta. Mixa päronen till en sorbet liknande konsistens och bre på tårtbottnen. Ställ tillbaka i frysen.

Under tiden tog jag 1 pkt frysta hallon och tinade dem försiktigt i en kastrull bara så pass att de gick att mosa, blanda i lite honung och ta av från spisen innan det blir för varmt. Ta ut tårtan ur frysen. Lossa kanten och bre på hallonröran.

Toppa med färska hallon och strö över lite kokos. Klart!Låt gärna tårtan stå en liten stund i rumstemperatur så den hinner tina lite grann.Receptet kommer från bloggen Wakandas kitchen!