Glutenfria Havrebollar
Ingredienser
- 5 dl ljummet vatten
- 15 g jäst
- 20 g psylliumfröskal
- 65 g bovetemjöl
- 65 g majsmjöl
- 1 tsk havssalt
- 270 g havremjöl
Tillvägagångssätt
Lös upp jästen i vatten.
Tillsätt genast psylliumfröskal och vispa ordentligt. Rör i bovete- och majsmjöl. Låt blandningen stå i 5 min. Tillsätt salt och havremjöl, rör ordentligt.
Skölj händerna i kallt vatten och forma bollarna. Låt jäsa 30 min.
Grädda vid 200 °C (varmluft) i ca 25 min. Kan frysas.
Receptet kommer från Urtekram!
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd