Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
Ingredienser:
Gremolata
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka persilja
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
Kycklingspett
- 600 g kycklingfilé
- 1 dl sweet chili
- 1 msk olja
- grillspett
- 4 port glutenfri pasta ICAs Casarecce
- 65 g ruccola
- 1 dl solroskärnor (saltade och rostade)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C.
Gremolata: Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Skala vitlöken, hacka den och persiljan. Blanda allt med olivoljan. Salta och peppra.
Kycklingspett: Skär kycklingen i bitar och blanda dem med sweet chili. Trä bitarna på spett. Salta och peppra. Stek eller grilla kycklingspetten i oljan. Stek dem klara mitt i ugnen ca 5 minuter.
Koka pastan och blanda med gremolatan. Toppa med rucola och solroskärnor. Servera kycklingspetten till pastan.
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein, laktos, ägg och sojaprotein.
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd