Glutenfri glömd Maräng
Ingredienser:
- 5 äggvitor
- 1/2 tsk pressad citronsaft
- 3 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosflingor
Ganering:
- 2 dl vispgrädde
- 4 dl färska bär
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt med elvisp.
Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa på högsta hastighet till en fast smet 3-4 minuter.
Rör ihop bakpulver och vaniljsocker ock sikta ner detta i smeten. Vänd om.
Smörj en form med löstagbar kant med kokos. Bred ut smeten jämnt i formen.
Ställ formen i nedre delen av ugnen. Stäng luckan och slå av värmen helt. Lå stå i ca. 6 timmar utan att öppna ugnsluckan.
Ta ut kakan och ta ur den ur formen. Toppa med grädde och bär.
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd