Glutenfria Sandwichbullar
Ingredienser
- 7 dl ljummet vatten (37 °C)
- 3 tsk havssalt
- 1 påse Mörk bakmix från Urtekram
Gör såhär:
Sätt ugnen på 190 °C varmluft.
Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten, mixa ordentligt med handmixer tills degen är riktigt fast.
Låt degen vila i 10 min. Skölj händerna i kallt vatten och forma 20–24 små bullar. Det är viktigt att göra små bullar eftersom bakmixen inte innehåller gluten eller tillsatsämnen som kan hålla strukturen i bullarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35–40 min. (skorpan ska vara spröd).
Låt bullarna svalna helt innan de skärs upp. Förvaras bäst i kylskåp. Kan frysas.
Receptet kommer från Urtekram.
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd