Glutenfria pepparkakor
Ingredienser:
- 1 1/2 dl vattenPepparkakor. Bild till recept från boken Bakut. Foto© Kristin Lidell.
- 4 dl kokossocker
- 3 dl kokosolja
- 1 dl agavesirap
- 1 msk kanel
- 1 msk ingefära
- 1 msk nejlika
- 6 dl mandelmjöl
- 6 dl rismjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk bikarbonat
Ingredienser:
Koka upp vatten och kokossocker, rör tills sockret löst sig. Blanda i olja, agavesirap och kryddor. Låt svalna ordentligt.
Tillsätt mjölet blandat med fiberhusk och bikarbonat.
Låt stå i kylen över natten (det går att kavla ut direkt men det blir inte lika fina former). Kavla sedan ut med lite rismjöl och ett bakplåtspapper både under och ovanpå degen. Dra bort pappret emellanåt för att se att degen inte fastnar.
Tryck ut pepparkakor med formar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda 5–6 minuter i 225 grader. Se till att det inte bränner.
Lägg över på galler och låt svalna.
Receptet kommer från bakboken Bakut-bortom vete, mjölk och vanligt socker!
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd