Glutenfria Fiberbröd
Ingredienser:
- 7 dl ljummet vatten (37 °C)
- 15 g jäst
- 3 tsk havssalt
- 1 påse Fiberbakmix från Urtekram
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 °C varmluft.
Rör ut jästen i vatten. Tillsätt salt och bakmix. Mixa ordentligt med handmixer tills degen är riktigt fast. Låt degen vila i 10 min.
Skölj händerna i kallt vatten och forma två bröd, använd inte bakform. Låt jäsa i 45 min.
Grädda i mitten av ugnen i 70–80 min. Låt bröden svalna helt innan de skärs i skivor. Förvaras bäst i kylskåp. Fryses bäst i skivor.
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd