Glutenfri Musli

Ingredienser: 

  • 4 dl glutenfria Havregryn  eller boveteflingor (eller både och)
  • 1 dl sesamfrön
  • 1-2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 dl grovt hackade nötter (tex mandel, hasselnötter, paranötter, pistasch)
  • 1/2 dl kokos
  • Ett par matskedar kanel – valfritt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl flytande honung eller lönnsirap
  • 1/2 dl rapsolja eller kokosolja

Gör så här:

Blanda samman alla torra ingredienser i en långpanna.

Blanda ihop vatten, honung, och olja och häll över blandningen och blanda väl.

Rosta i ugnen på ca 175-200 grader. Ställ en timer och rör om väl var 7-10:e minut.

Håll ett öga på ugnen, då det lätt bränns. Rosta tills allt fått fin färg, ca 30 minuter tillsammans.

Låt svalna ordentligt i pannan innan du häller upp det på burk.

Självklart kan du hoppa över att tillsätta vatten, honung och olja om du inte vill ha detta, men den mängd jag skriver här kommer inte att göra den särskilt söt, men allt får en krispig och härlig smak.

Receptet kommer från Wakandas kitchen!