Glutenfri Bovetepizza
Om du gillar bovete är det här en smakrik pizza för dig, men det är också ett nyttigare alternativ till en vanlig pizzadeg eftersom den innehåller mer fibrer.
Ingredienser:
2 pizzor/8 minipizzor
- 5 g jäst
- 150 g kallt vatten
- 1/2 tsk salt
- 1/2 msk olivolja
- 100 g bovetemjöl
- 60 g mandelmjöl
- 20 g boveteflingor
- 5 g fiberhusk
- bovetemjöl till utbakning
Gör såhär:
Lös upp jästen i vattnet.
Vispa ner övriga ingredienser och blanda till en slät deg.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 3 timmar.
Du kan också låta degen stå i kylskåpet och kalljäsa i ca 8 timmar.
Sätt ugnen på 230 grader.
Kavla ut till 2 tunna pizzor i bovetemjöl alternativt 8 små pizzor.
Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg på valfri topping och grädda i 15 minuter.
Receptet kommer från boken Laga nytt!
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd