Gazpacho med glutenfri avokadotoast
Ingredienser:
Gazpacho
- 1 gurka
- 1 silverlök
- 1 gul paprika
- 4 tomater
- 2 skivor glutenfri surdegs toast
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 2 dl kallt vatten
- 1 tsk strösocker
- salt och peppar
- tabasco
Toast
- 1 avokado
- 100 g rostad strimlad paprika
- 2 msk olivolja
- 4 skivor ICAs glutenfria surdegs toast
Gör såhär:
Gazpacho: Skala och grovhacka gurkan och halva löken. Dela och kärna ur paprikan, skär den och tomaterna i bitar. Skär bort kanterna på brödet och smula sönder inkråmet.
Mixa grönsakerna slätt tillsammans med brödet, vinäger och olivoljan. Späd med vatten. Smaksätt med socker, salt, peppar och tabasco. Låt soppan stå kallt innan servering.
Toast: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet med en sked. Skär resten av löken i tunna klyftor. Blanda dem med avokadon, paprikan och olivoljan. Salta och peppra.
Rosta brödskivorna och toppa dem med avokadoröran. Servera med gazpachon.
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein, laktos, ägg och sojaprotein.
Glutenfria recept
- Gazpacho med glutenfri avokadotoast
- Glutenfri Bovetepizza
- Glutenfri Citronkaka
- Glutenfri glömd Maräng
- Glutenfri kost
- Glutenfri Lax – och spenatpaj
- Glutenfri Musli
- Glutenfri på olika språk
- Glutenfri Päronmoussetårta
- Glutenfri Pasta Frutti di Mare
- Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett
- Glutenfri Pizza
- Glutenfri semla med hemmagjord mandelmassa
- Glutenfri vardag med barn
- Glutenfria baktips från Oscar
- Glutenfria Blåbärsmuffins med lemoncurd
- Glutenfria Currykycklingwraps
- Glutenfria durrafrallor
- Glutenfria Fiberbröd
- Glutenfria Havrebollar
- Glutenfria kanelbullar
- Glutenfria kokböcker
- Glutenfria Pannkakor
- Glutenfria pepparkakor
- Glutenfria producenter
- Glutenfria Sandwichbullar
- Glutenfria små Browniekakor
- Glutenfritt Formbröd
- Glutenfritt Morgonbröd
- Glutenfritt Naanbröd